Składniki:
- pierś z kurczaka
- 2 garści pieczarek
- por
- zielona pietruszka
- sól, pieprz
Sposób przygotowanina sosu:
- pieczarki umyć, pokroic w plasterki
- pora tak samo umyć i pokroić
- rozgrać oliwę w rondelku, wrzucić pora, pieczarki i posiekaną pietruszkę zamieszać doprawić i dusić na małym ogniu przez około 20min cały czas mieszając. Na konieć dodac odrobinę śmietany o trzymać na ogniu przez około 2 min.
Sposób przygotowania kurczaka:
- kurczaka oczyścić, posolić, popieprzyć i wrzucić na rozgrzaną patelnie grillową lub zwykłą. Grilować 10 min z każdej strony.
- Na talerz sypiemy ugotowany ryż, kładziemy pokrojonego kurczaka i polewamy sosem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz